Musea en kunst

Musea en kunst

 

Terra Maris

Terra Maris is een museum voor natuur en landschap van Zeeland, gevestigd in het dorp Oostkapelle in de voormalige orangerie van kasteel Westhove. 

 

Duinvlietweg 6, Oostkapelle.

Tel. + 31 118 582 620

www.terramaris.nl

 

 

Polderhuis Westkapelle

In het Polderhuis komt de geschiedenis tot leven, is de zee binnen handbereik, kun je mooie exposities bekijken en meedoen aan leuke activiteiten en evenementen. Geniet in het Museumcafé of op het terras van koffie met lekkers of zoek het hogerop en beklim alle treden van de vuurtorens!

 

Zuidstraat 154-156, Westkapelle.

Tel. + 31 118 570 700

www.polderhuiswestkapelle.nl

 

 

Zeeuws Museum

Met verrassende, eigentijdse presentaties zie je een onverwachte kant van Zeeland. Beleef de Tachtigjarige oorlog aan de hand van een serie unieke, wereldberoemde wandtapijten met zeeslagen uit de 16e eeuw. Verwonder je in de Wonderkamers over de schatten en rariteiten die Zeeuwen eeuwenlang verzamelden. Laat je verrassen door de modepresentatie waarin streekdracht, mode en hedendaagse ontwerpen worden gecombineerd. 

 

Abdij (Plein) Middelburg.

Tel. + 31 118 653 000

www.zeeuwsmuseum.nl

 

 

Zeeuws Martiem MuZEEum

In het Zeeuws maritiem muZEEum beleef je verhalen. Over helden, overwinningen en tegenslagen. Over lef en creativiteit, schatten en ontdekkingen. Van vroeger en van nu. Zeeverhalen. Hier leer je mensen kennen wiens levens verbonden zijn met de zee. Michiel de Ruyter natuurlijk en andere beroemde en minder bekende zeevaarders.

 

Nieuwendijk 11, Vlissingen.

Tel. + 31 118 412 498

www.muzeeum.nl

 

 

Marie Tak van Poortvliet Museum

Het Marie Tak van Poortvliet Museum in de Zeeuwse stad Domburg is een museum voor beeldende kunst. Het museum organiseert twee- of driemaal per jaar exposities en beschikt over een beeldentuin en een bescheiden eigen collectie die niet permanent wordt tentoongesteld. Naast het museum bent u ook welkom bij de toerist info balie.  

 

Ooststraat 10a, Domburg.

Tel. +31 118 584618

www.marietakmuseum.nl